Protester mod naturnationalparker nytter

Rød blok udskyder ”centralt naturløfte” til næste år, og den beslutning skyldes ganske givet de utallige indsigelser

Miljø og Fødevareministeriet

Ti nye naturnationalparker – hvor dyrkning af jorden er forbudt, og hvor indhegnede, græssende dyr skal passe sig selv – skulle have været udpeget her i december. Men Folketingets røde blok har udsat beslutningen til næste år, fremgår det af Altinget, der ellers kalder planen om at udpege områderne allerede i år for et ”centralt naturløfte”.

Miljøminister Lea Wermelin (S) forklarer:

”Vi har taget fat på drøftelserne om de næste ti naturnationalparker her i december, men vi har valgt, at vi vil give os god tid til at få kigget på alle de input, der er kommet”.

Eller sagt på anden vis: Protesterne har tilsyneladende nyttet.

I hvert fald har flere kommuner og organisationer vendt tommelfingeren nedad i forhold til de såkaldt vilde naturområder, ikke mindst fordi sporene fra Mols skræmmer. Her blev dyr udsat for det, Bæredygtigt Landbrug har kaldt for statslig dyremishandling.

”Det må være helt klart, at dyr, der hegnes inde, skal under tilsyn, og de skal fodres. Når vi mennesker har anbragt dyrene på en afgrænset lokalitet, så har vi også påtaget os ansvaret for deres velbefindende”, understregede BL-direktør Hans Aarestrup, da Bæredygtigt Landbrug kommunikerede på forholdene i Mols Bjerge.

Du kan læse mere om sagen i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top