Ren symbolpolitik lyder det om nyt glyphosat-forbud

Den socialdemokratiske regering lytter ikke til sine egne eksperter, forklarer den borgerlige opposition i Folketinget

christiansborg-i-fuld-figur1000

”Man har tilsyneladende et lovforslag nu, der ikke hænger sammen med det, som regeringens eget apparat siger omkring anbefalinger. Det må da i den grad undre. Så det skal vi da have boret ud!”

Sådan siger Venstres ordfører Erling Bonnesen, efter at Folketinget har behandlet det lovforslag, der skal gøre det forbudt at bruge glyphosat – aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup – på en række offentlige og private arealer. Ifølge Miljøministeriet selv har forslaget ingen miljøeffekt, hvilket har fået hele den blå blok i Folketinget til at forholde sig kritisk.

”Hov, der vil altså ikke være nogen effekt af det forbud. Det vil da også for glyphosat-holdige produkters vedkommende være mærkeligt, eftersom Miljøstyrelsen jo selv har risikovurderet og fundet produktet sikkert”, lød det fra den konservative Mona Juul i folketingssalen.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Ren symbolpolitik lyder det om nyt glyphosat-forbud”

  1. Nu er alle politikere ikke inde i alt hvad der foregår på landet. Sidst brugte de megen tid i DR radio på at diskutere hvordan landbrugets antibiotika forbrug skal administreres, uden på noget tidspunkt at inddrage det lægelige aspekt.
    Lidt forsimplet er infektionstallet et rigtig godt sted at begynde når det gælder indsats af antibiotika.

    Denne gang er Erling Bonnesen faldet for kemiproducenternes glyphosat spin. Åbenbart ved han ikke at glyphosat alene ikke dræber planter. Den ødelægger måske bakteriefloraen i jorden, og som demonstreret er glyphosat målt i størstedelen af befolkningen, men for at slå planter ihjel med glyphosat skal der nogle anderledes potente hjælpestoffer til.

    Den konservative Mona Juul er historieløs hvis hun tror at alle godkendte sprøjtegifte forbliver godkendt. De fleste bliver efterfølgende igen forbudt når uheldige virkninger begynder at vise sig, hvorefter brugen i nogle tilfælde fortsætter på dispensation. Det er aldrig blevet oplyst om det er grunden til at Bonnesen m.fl betegner Dansk konventionelt landbrug som vedrens bedste.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top