Selv i en politisk korrekt verden kan vi ikke undvære køerne

De er bl.a. uundværlige, fordi de kan forvandle affald, der ville være gået tabt, til menneskeføde – konkluderer forskere

køer-på-mark-tina

En artikel i Nature Food beskriver ifølge Landbrugsavisen, hvorfor køerne – trods advarsler om klimafjendtlige bøvser og deraf følgende metanudledning – er aldeles uundværlige for mennesker og for kloden.

Her konkluderer en gruppe europæiske forskere således, at når man fodrer med restprodukter, kan man stadig reducere udledningen af drivhusgasser og klare sig med mindre jord. Det er der, køerne kommer ind i billedet – for især køer kan producere på restprodukter. I takt med at man skal spise mange flere grøntsager, bliver der langt flere restprodukter af grøntsager, som kun køerne kan forvandle til menneskemad. Godt nok skal vi ifølge kloge-Aager spise mindre kød, men vi skal altså ikke være rene vegetarer, og vi skal stadig spise oksekød og drikke mælk, lyder det.

”Vi er nok nogle, der i fremtiden må indstille os på at spise lidt mindre kød, men der bliver jo så mange flere mennesker på jorden til gengæld, så køerne – dem må vi holde fast i, så der er nok kød og mælk, selv om portionerne bliver mindre”, skriver Landbrugsavisens blogger, journalist og kvægfaglig redaktør Frederik Thalbitzer – der i øvrigt også er formand for Danske Fødevare- og Landbrugsjournalister.

Læs selv Frederik Thalbitzers indlæg via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top