Ekspert: Minkvarianten var aldrig farlig

Det var en fagligt forkert beslutning at slå alle mink ned med henvisning til Cluster-5, forklarer professor

minkgaard-high-res

Beslutningen om at slå alle mink i Danmark ned var fagligt forkert. Så tydeligt udtrykker overlæge på Rigshospitalet, Niels Høiby, sin støtte til minkavlerne.

Overlægen og professoren har under hele minksagen støttet minkavlerne, skriver Maskinbladet. Niels Høiby mener ikke, at covid-varianten Cluster-5 nogensinde var en alvorlig trussel mod hverken folkesundheden eller minkene.

”Det passer ikke, det SSI fandt frem. Beslutningen om at slå alle mink ned, var faglig forkert. Ingen blev alvorligt syge eller indlagt med Cluster-5, den forsvandt af sig selv”, sagde overlægen og professoren til avlerne på et informationsmøde arrangeret af Danske Mink og Saga Furs.

Du kan læse mere i Maskinbladets dækning HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top