Fødevarekrise truer – væk med restriktionerne!

Situationen nødvendiggør et opgør med en masse af de tiltag, der forhindrer danske landmænd i at producere den mad, som verden har brug for

Peter Kiær på Ledreborg

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

En international mangel på mad truer som følge af krigen i Ukraine, og den tilspidsede situation kræver nye beslutninger, også om fødevareproduktionen.

Danmark er et af Europas kornkamre, og vi har et ansvar for at opretholde en stor fødevareproduktion. Ja, vi har en pligt til at producere mad i stor stil for at undgå en humanitær katastrofe.

Situationen er alvorlig, og krisen nødvendiggør et opgør med en masse af de tiltag, der forhindrer europæisk landbrug og ikke mindst både miljø- og klimavenlige danske landmænd i at producere den mad, som verden har brug for:

Derfor må vi af med de af landbruget så forhadte efterafgrøder – og i stedet satse på højeffektive vinterafgrøder. Vi må sætte en stopper for EU’s planer om at udtage fire procent af de europæiske landbrugsarealer. Krav om brak- og vådlægning af god landbrugsjord må ophøre. Og de massive restriktioner, der allerede er pålagt dyrkningsjorden, må rulles tilbage. Nu!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade, såsom den trykte udgave af Ekstra Bladet, samt i landbrugspressen. Du kan læse Berlingskes onlineversion HER, Aarhus Stiftstidendes tekst HER, Herning Folkeblads udgave HER, Folkebladet Lemvigs indhold HER samt Vejle Amts Folkeblads variant via linket HER).

1 kommentar til “Fødevarekrise truer – væk med restriktionerne!”

  1. Henrik Fleischer

    Og slagt de fleste svin for at dyrke korn til eksport til hungrende mennesker i stedet for foder til svin til rige lande uden nød.
    Fedt, at I vil levere mad til fattige lande i stedet for rige, respekt!!!!
    For det er da det, du foreslår, eller????

    VH Henrik

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top