Generalforsamling: Se professorens oplæg på video

Michael Broberg Palmgren gjorde onsdag eftermiddag BL-medlemmer og planteavlere klogere på planternes liv

GF - Michael Palmgren 7 2022

Professor Michael Broberg Palmgren fra Københavns Universitet – som sammen med Anders Lund Madsen har skrevet bogen ”Planternes Manifest” – fortalte om planternes liv, da han onsdag eftermiddag gæstede Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole.

Palmgren er forsker, han arbejder med at finde naturligt genererede mutationer i eksisterende planter, som kan bruges til at optimere afgrøder, så de giver et større og mere bæredygtigt udbytte. Han arbejder også på at udvikle helt nye afgrøder til gavn for det globale jordbrug i fremtiden. Onsdag gav han inspiration til de i Horsens fremmødte planteavlere.

“Respektér planterne”, lød et af Michael Palmgrens budskaber.

“Vi kan ikke leve uden planter, men de kan sagtens leve uden os”, sagde professoren, som også berettede, at planter bevæger sig cirka 6.000 gange langsommere end mennesker.

De fremmødte BL-medlemmer fik bl.a. at vide, at planterne godt nok ikke har et centralnervesystem, men rent faktisk, trods et decentralt dna, har et indbyrdes kommunikationssystem.

Du kan se videoen med Michael Palmgren via linket herunder eller direkte på Youtube HER.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst), og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (videoredigering)

Scroll to Top