Danske landmænd har færre planteværnsmidler til rådighed end deres europæiske kolleger

Den nye pesticidstrategi udfordrer dansk landbrugsproduktion, forklarer paraplyorganisationen for de danske pesticidimportører og -producenter

sprøjte

”Pesticidstrategien udfordrer dansk landbrugsproduktion, men planteværnsbranchen er fortsat opsat på at bidrage med løsninger og har i europæisk regi forpligtet sig til at investere betydeligt i innovative værktøjer. Det er positivt, at vores nye teknologi til påfyldning af marksprøjten indgår i pesticidstrategien, så den forhåbentlig kan være med til at gøre fremtidens pesticidhåndtering endnu mere bæredygtig”.

Sådan lød det bl.a. fra bestyrelsesformand Robert Racz, da Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for de danske pesticidimportører og -producenter – onsdag holdt generalforsamling.

Dermed kommenterede formanden på den nyligt indgåede aftale på Christiansborg – og sendte også et hint til de mange danske politikere og meningsdannere, som på negativ vis italesætter pesticidforbruget herhjemme:

”Danske landmænd har færre midler til rådighed end deres europæiske kolleger”, fastslog Robert Racz.

Du kan se mere om generalforsamlingen på Dansk Planteværns hjemmeside HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug og foreningens faglige direktør Jørgen Evald Jensen mener om den nævnte pesticidhandlingsplan, kan du blive klogere på via pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top