BL-bestyrelsesmedlems varebil kører rundt med nødhjælp og medicin i Ukraine

Peter Rosendal har doneret sin firehjulstrukne Transporter til det krigshærgede land, hvor den nu – naturligvis med BL-logo på bagsmækken – gør stor nytte

Peter Rosendal hos BL

Bæredygtigt Landbrugs velkendte logo kan hver dag ses mange steder i de danske landdistrikter – men i denne tid er det også muligt at studere foreningens grafiske kendetegn på bagsmækken af en nødhjælpsbil i Ukraine.

BL-bestyrelsesmedlem Peter Rosendal har således doneret sin gamle VW Transporter til en frivillig ukrainsk hjælpeorganisation, der i første omgang fyldte varebilen med bl.a. tøj og mad fra Danmark og herefter fragtede den til det krigshærgede land. Og som nu efterfølgende bruger køretøjet til at transportere fortrinsvis medicin rundt i Ukraine.

Svært fremkommelige områder

”De har brug for bilen i svært fremkommelige områder, og her er det jo rart med et firehjulstrukket køretøj”, fortæller Peter Rosendal.

Han understreger, at alt naturligvis er foregået efter de gældende regler, således at varebilen blev afmeldt i det danske system inden afgangen mod Ukraine. Hvor den så til gengæld ikke længere behøver nogen nummerplade som nødhjælpsbil.

”Derfor er det eneste, jeg rigtig kan kende bag på bilen, når jeg nu ser billeder af den, faktisk Bæredygtigt Landbrugs logo”, fortæller Peter Rosendal.

Tak til ukrainerne for god og sund arbejdsmoral

Landmanden fra sydjyske Jordrup er vant til at kæmpe for bedre landbrugs-rammevilkår som bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug. Donationen af den gamle Transporter er et led i en helt anden og noget mere voldsom frihedskamp.

”Det er virkelig uhyrligheder, der foregår i Ukraine, og man skal ikke sammenligne de to kampe. Men lad mig sige det på den måde, at ukrainerne i hvert fald har en god og sund arbejdsmoral, som vi nyder godt af i dansk landbrug, og det her er en måde at betale tilbage på”, lyder det fra Peter Rosendal.

Ansigterne på billedet herover er bevidst sløret af sikkerhedshensyn.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top