”Der er i meget høj grad fortsat brug for glyphosat i landbruget!”

Venstre-ordfører forstår ikke nyligt vedtaget forbud – der dog heldigvis endnu ikke omfatter landbrugsdrift

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

Glyphosat – der er aktivstoffet i bl.a. verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup – må i fremtiden ikke længere bruges på fortove, terrasser og lignende. Der er ifølge Effektivt Landbrug en åbenlys årsag til, at hele den borgerlige fløj i Folketinget stemte imod, da forbuddet forleden blev vedtaget.

”Det gjorde vi blandt andet med baggrund i, at glyphosat er et af de allermest undersøgte midler på verdensplan. Og det er jo godtgjort, at det ikke er farligt. Man skal naturligvis blot holde sig til den doseringsanvisning, som der er på emballagen”, siger Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen til avisen.

I interviewet kommer han også ind på risikoen for, at forbuddet med tiden kan ramme landbruget.

”Det håber jeg da bestemt ikke, at det gør. Vi har jo netop lige lavet en pesticidstrategiaftale med regeringen, der giver mulighed for fortsat at anvende glyphosat. Og så vil jeg da også bare lige minde om og henvise til, at der i meget høj grad fortsat er brug for glyphosat i landbruget, for eksempel i forbindelse med pløjefri dyrkning, som er et godt tiltag i forbindelse med klima-miljøudfordringerne, men hvor metoden så er helt afhængig af, at man fortsat kan bruge glyphosat. Så jeg håber bestemt ikke, at regeringens forbud mod brug af glyphosat på visse private og offentlige steder breder sig”, lyder det fra Erling Bonnesen.

Hele Effektivt Landbrugs interview med Venstre-ordføreren gemmer sig bag linket HER, og du kan desuden læse mere om emnet i teksten HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om den nyligt vedtagne pesticidhandlingsplan – og i øvrigt også om glyphosat – kan du blive klogere på via pressemeddelelsen herunder.

BL: Ingen grund til at mistænkeliggøre glyphosat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top