EU-bøvl: Specifikke danske standarder ønskes

Både i Sverige og Finland forstår man at implementere nye EU-veterinærregler uden problemer, og danske dyrlæger håber på samme løsning herhjemme

eu-flag

De danske dyrlæger håber, at man med den danske dialog med EU-Kommissionen kan få udviklet nogle specifikke danske standarder – så den nye, omstridte veterinærforordning fra EU ikke resulterer i et højere antibiotikaforbrug i Danmark.

”Det er tilsyneladende det, vores svenske og finske kolleger anvender. Det er det eneste, som jeg på kort sigt ser, er vejen frem på det her område”, siger John Haugegaard, formand for Faggruppe Svin i Dyrlægeforeningen, til Landbrugsavisen.

”Vi har en stærk tro på, at fornuften sejrer til sidst, men vi ved jo også godt, at det tager tid. Det er jo en stor maskine, som vi har med at gøre”, lyder det også fra John Haugegaard.

Om disse maskinelle problemer så har udspring i Bruxelles eller på Slotsholmen i København, er et åbent spørgsmål. Det har således tidligere været fremme, at udfordringerne med dyrlæger, som pludselig ikke længere må afkorte behandlingen af dyr med antibiotika, såmænd ikke skyldes en EU-beslutning men snarere de danske myndigheders rigide implementering af reglerne.

Du kan læse Landbrugsavisens seneste nyhed om sagen via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top