Hvorfor ikke bare gøre som i Sverige?

Svenske dyrlæger kan se bort fra nye EU-veterinærregler, men det kan man åbenbart ikke i Danmark…

gris-i-halm

Fra fødevareminister Rasmus Prehn (S) har det tidligere lydt, at han kigger på Sverige, når det gælder de nye EU-veterinærregler. I nabolandet kan dyrlægerne tilsyneladende stadig fravige indlægssedlerne til medicinen.

Alligevel nævnte ministeren ikke Sverige med ét eneste ord, da han i sidste uge var i samråd i Folketinget om EU-forordningen. Hvilket Landbrugsavisen da også undrer sig over i avisens dækning.

De danske myndigheder har gentagne gange afvist, at den nye forordning giver dyrlæger mulighed for at fravige reglerne, selv om man altså gør det i Sverige. Det er dermed stadig et ubesvaret spørgsmål, om bøvlet med de nye EU-regler – der risikerer at betyde, at der i nogle tilfælde bliver udskrevet mere antibiotika, end hvad der ellers ville være gjort – skyldes beslutninger i Bruxelles eller den rigide danske implementering.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens nyeste opdatering om sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top