Kommentator: Minksagen skyldes et kulturelt dannelsestab

Regeringen burde ifølge filosof og forfatter være trådt tilbage ovenpå skandalen om den ulovlige udryddelse af et helt erhverv

mink-3

Det er svært at ignorere, at en siddende dansk regering helt åbent har iværksat en de facto ekspropriation af danske borgeres lovlige ejendom uden at have lovhjemmel dertil – og stadig sidder på magten længe efter.

Det mener filosof, forfatter og foredragsholder Brian Degn Mårtensson, som på den systemkritiske hjemmeside Indblik skriver, at minkskandalen er et resultat af et kulturelt dannelsestab.

”Når regeringens fortsættelse er så bemærkelsesværdig, skyldes det, at den forbrød sig imod det helt afgørende og sårbare tillidsforhold, der i et demokrati er mellem regering og parlament”, lyder det.

”Reelt sidder regeringen jo på hele magtapparatet – herunder politi og militær – og parlament og befolkning må og skal have en urokkelig tiltro til, at skiftende regeringer aldrig – gentager aldrig! – kunne drømme om at misbruge deres beføjelser eller sjuske i omgangen med dem. Skulle det en dag alligevel ske – f.eks. ved en helt ubegribelig fejl – må den siddende regering øjeblikkeligt og skamfuldt træde tilbage. Det siger sig selv”, tilføjer Brian Degn Mårtensson.

Han mener, at alt for mange i alt for mange år har mistet sansen for, hvad et demokrati er – og hvordan et sådant fungerer.

Du kan læse hele indlægget på Indbliks hjemmeside via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top