”Landmanden må ikke dispensere, men det må man i naturnationalparkerne!”

Politikere fra både Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Venstre forstår ikke, at man på statslige arealer må se bort fra dyreværnsloven

HC Schmidt

Et enigt folketing har stået bag dyrevelfærdsloven. Til gengæld er partierne splittede om, hvorfor loven så ikke skal gælde i de såkaldte naturnationalparker – hvor dyrkning af jorden er forbudt, og hvor græssende dyr skal hegnes inde.

Det beretter Maskinbladet, der i en artikel gengiver de kritiske spørgsmål, der forleden blev fremført ved en høring på Christiansborg om netop naturnationalparkerne.

”Hvorfor dispenserer man fra dyreværnsloven? For det gør man. Landmanden må ikke dispensere, men det må man i naturnationalparkerne. Her må man behandle dyrene anderledes, end man gør andre steder”, lød det eksempelvis fra Pia Kjærsgaard (DF).

Også Mette Thiesen fra Nye Borgerlige og Hans Chr. Schmidt fra Venstre stillede sig under høringen kritiske overfor naturnationalparkerne. Førstnævnte talte endog om rewilding-fanatisme og kaldte selve idéen om indhegnede dyr i sådanne parker et udtryk for nyreligiøsitet.

Maskinbladet har mere om høringen og ikke mindst de kritiske indlæg i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top