Tidligere minkavlere bliver snydt for erstatning

Sagsanlæg er ifølge deres advokat undervejs, fordi nogle af avlerne risikerer at få blot halvdelen af, hvad de har krav på

mink-3

”I Grundloven står der, at man har krav på fuld erstatning. Så man kan ikke putte minkavlerne ned i en kasse, for der er risiko for, at de ikke får, hvad de har krav på!”

Sådan lyder det på Maskinbladets hjemmeside fra Søren Nørgaard Sørensen, som er advokat og ejerpartner hos HjulmandKaptain.

Firmaet repræsenterer omkring 100 minkavlere i forskellige sager – og omkring 25 af disse nu tidligere avlere er klar til at lægge sag an mod staten, fordi de mener, at erstatningsreglerne opdeler minkavlere i A- og B-hold. Nogle kan således ende med at få blot halvdelen af, hvad de ifølge deres advokat har krav på. Det skyldes, at man risikerer at få en mindre erstatning, hvis man som minkavler havde tomme bure i 2020.

”Den omstændighed, at man ikke havde fuld produktion i 2020, mener vi, er en uberettiget forskelsbehandling. En avler, der ikke havde fuld produktion, kan være en lige så aktiv avler som en, der havde fulde bure. Der kan være mange gode grunde til at skære ned på produktionen eller sætte den på pause. Det kan være, det ikke kunne betale sig at have fuld produktion. Men derfor kan man stadig være en aktiv avler”, forklarer Søren Nørgaard Sørensen – som beretter, at flere avlere kan gå glip af mange millioner kroner.

Du kan se mere i Maskinbladets artikler HER og HER.

Samtidig skriver Landbrugsavisen om store forsinkelser i forbindelse med planlagte taksationsbesøg hos de tidligere minkavlere. Ifølge Minksekretariatet – der ellers gerne skulle være klar med erstatningernes størrelse vedrørende de 25 prøvesager inden sommerferien – skyldes forsinkelserne en meget kompleks sagsbehandling. Dén historie kan du læse mere om i dækningen HER. Landbrugsavisens nyeste podcast om minksagen er også interessant, bl.a. med betragtninger om de åbenlyst store interne uenigheder i toppen af embedsværket, dén vinkel kan du se mere om HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top