Danskerne bakker op om minkavl i Danmark

Hver anden dansker mener, at minkavl bør tillades i Danmark på ny, viser en meningsmåling foretaget for Altinget

mink-3

Det er ikke folkestemningen, der skal forhindre en tilladelse til fremtidig minkavl i kongeriget Danmark.

I alt 46 procent af danskerne mener således, at minkavl igen bør være tilladt i Danmark, mens 37 procent er imod. 16 procent har svaret ”ved ikke”. Det fremgår af en meningsmåling foretaget af Epinion for Altinget.

Statens Serum Institut ventes inden længe at aflevere sin vurdering af minkavl i Danmark til såvel Sundhedsministeriet som Fødevareministeriet. Her skal det fremgå, hvordan sundhedsmyndighederne ser på en eventuel genoptagelse af minkerhvervet herhjemme og i givet fald under visse omstændigheder.

Du kan læse mere i Altingets artikel HER samt i Landbrugsavisens vinkling HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top