Sandsynligvis slut med minkavl på Sjælland og Fyn

Samtlige 15 minkavlere, som vil genoptage erhvervet, er bosat i det vestlige Danmark, viser Altingets aktindsigt

minkgaard-high-res

Det er formentlig slut med minkavl på både Sjælland og Fyn. Samtlige minkvirksomheder, der har søgt om dvalekompensation, er placeret i Jylland, heraf langt størstedelen i Nordjylland. Og Skive Kommune står til at få flest minkfarme, hvis minkavl igen tillades ovenpå forrige års ulovlige beslutning om at nedlægge hele erhvervet.

Det står klart, efter at Altinget har fået indsigt i, hvor de 15 minkvirksomheder, som fortsat ønsker at have chancen for at genoptage erhvervet, geografisk er placeret.

Kortlægningen viser, at mens Thyholm, Holstebro og Skive ser ud at blive de bedst repræsenterede byer for minkfarme i Danmark med to minkfarme hver, har Skive Kommune tre potentielle minkfarme, da der også er en minkavler i Højslev, der hører til Skive Kommune, som ønsker at bevare muligheden for at genoptage erhvervet.

Hvis du abonnerer på Altinget, kan du læse mere i oversigten HER. Landbrugsavisens podcast beskæftiger sig også med emnet HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top