Stor kampagne fra Bæredygtigt Landbrug: Vi er klar til at producere mere mad

Annonce, der italesætter internationalt behov for stor fødevareproduktion i landbrugslandet Danmark, bliver i denne tid bragt i flere nationale og regionale dagblade  

logo-softshelltoej-logo-bl-3

”Vi er klar”, lyder overskriften i en helsides annonce, som Bæredygtigt Landbrug i disse dage har indrykket i både landsdækkende og lokale aviser.

Her forklarer foreningen, at Ukraine-krigen har forstærket fødevarekrisen, og hvordan årtiers reduktion af fødevareproduktionen i Danmark nu mere end nogensinde viser sig at være en katastrofe.

Konkrete bud på forbedringer

”Vi landmænd ønsker at øge fødevareproduktionen uden at gå på kompromis med samfundets miljø- og klimaønsker”, hedder det bl.a. i annoncen, der også giver konkrete bud på forbedringer i den danske miljø-, fødevare- og landbrugspolitik.

Annoncen bringes i bl.a. Jyllands-Posten og Ekstra Bladet samt i Effektivt Landbrug, Nordjyske plus i samtlige udgivelser i mediekoncernen Jysk Fynske Medier. Kampagnen bakkes op på bl.a. de sociale medier.

Lovgiverne bremser fødevareproduktionen

Effektivt Landbrug beskriver i lørdagens udgave BL’s annoncekampagne.

I avisen fortæller Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær, at kampagnen er et forsøg på at påvirke både politikerne samt hr. og fru Jensen og fortælle dem, at det ikke er landbruget selv, der ønsker at holde sig tilbage i forhold til at producere flere fødevarer.

Guldkalven slagtes

“Vi vil faktisk gerne undgå fødevarekrise, og vi kan jo hjælpe til med at producere de fødevarer, hvis ikke vi bliver stækket så meget på vores rammevilkår, som vi hidtil gennem lang tid har oplevet fra de folkevalgtes side”, forklarer han.

“Det, vi ser nu, er, at vi her i landet prøver at udtage lavbundsjord til ikke at producere noget. Danmark er jo et af de steder i verden, hvor man kan lave de allerhøjeste udbytter på specielt korn. Og det er vi ved at sætte til nu. Vi er ved at slagte guldkalven. Det er helt absurd i en verden, hvor vi står i en helt akut fødevarekrise”, tilføjer Peter Kiær.

Du kan se annoncen via linket HER.

Effektivt Landbrugs artikel om BL’s annoncekampagne gemmer sig bag linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

3 kommentarer til “Stor kampagne fra Bæredygtigt Landbrug: Vi er klar til at producere mere mad”

 1. Henrik Fleischer

  Det er fint, I er klar, men det er uklart, hvilke fødevarer, I vil producere mere af. Gør det gerne klart, om det er mere flæsk eller mere plantemad til mennekser, og om I er villige til at omlægge massivt store andele af de 80 % af landbrugsjorden, der nu kun producerer dyrefoder, til at producere plantemad til mennesker. Hvis I bare ønsker at øge kødproduktionen og ikke øsnker at omlægge langt mere til plantemadsproduktion giver det overhovedet ingen mening, og i så fald ønsker jeg inderligt, at jeres kampagne mislykkes.
  Hvis jeg får svar på dette indlæg er det i så fald første gang, I ikke ignorerer mine mildt kritiske spørgsmål, som jeg hidtil kun har kunnet tolke som at “den der tier, samtykker”.

  VH Henrik Kofod Fleischer

  1. Henrik Hougaard

   Hej navne bror Henrik ! Den der tier samtykker, siger du. Får du ikke svar kan det også være fordi du skyder ved siden af skiven. Jeg er landmand og jeg producere kun det som forbrugerne vil købe ” punktum “

  2. Finn Christensen

   Hej Henrik. Din kritik har forkert adresse. Det er i virkeligheden forbrugerne, som først skal ændre adfærd. Der er i øjeblikket ikke mangel på plantemad i dagligvarebutikkerne, så det marked er mættet. Men i takt med at forbruget stiger, så skal landbruget nok være på pletten. For ingen gider jo producere varer, som ikke kan sælges.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top