Familien Danmark er fortsat glad for at spise kød

Veganerbølgen fylder meget i mediebilledet, men pasta med kødsovs samt kylling, frikadeller og lasagne er ikke desto mindre danskernes favoritmad

grise1000px

Efterspørgslen efter kød vil stige i de kommende år – vurderer både FN’s fødevareorganisation FAO samt den internationale, økonomiske organisation OECD. Også andre indikatorer viser, at det ikke er efterspørgslen, der kommer til at tage livet af landbrugets kødproducenter.

Landbrugsavisen beretter således, at pasta med kødsovs ligger øverst på hitlisten over danskernes favorithverdagsretter, mens henholdsvis kylling, frikadeller og lasagne følger efter på de næste pladser. Det til trods for, at både vegetarer og veganere – og ikke mindst den påståede veganerbølge – fylder meget i medierne.

Det er en undersøgelse fra Karolines Køkken, der afslører danskernes madvaner. Du kan læse mere i Landbrugsavisens artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Familien Danmark er fortsat glad for at spise kød”

 1. I fald Tove Færch, leder af Karolines Køkken gennem 28 år, i stedet for beroligende tal om kødforbrug skulle finde på at skrive pressemeddelelse om at forbruget af plantemad stiger hurtigere end Coop’s salg af hakkede oksekød falder.
  I følge Coops analysechef Lars Aarup har salget været faldende en-to procent om året siden 2012.
  Eller at FAO og mange andre organisationer og faguddannede uafhængige ernæringseksperter advare mod indtag af hakket kød grundet forhøjet risiko for tarmkræft.
  Eller at det igen er blevet tilladte at sminke kød med salpeter hvilket ingen tvivler på øger risiko for kræft.
  Eller at forbrugerrådet tænker mere på sin bundlinje end på forbrugersikkerhed,
  så ville Tove Færch ikke længere være leder af Karolines Køkken.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top