Hvorfor skal kun Danmark “gå forrest”?

Det er lig med ulige konkurrencevilkår, hvis udelukkende danske landmænd skal bidrage til den grønne omstilling, siger EU-parlamentariker

eu-flag

Det bliver formentlig lettere fremover at få et overblik over, hvordan de enkelte lande i EU bidrager til den grønne omstilling ved eksempelvis at reducere klimabelastningen fra landbruget. Det skriver Landbrugsavisen.

Med de danske briller på er det af hensyn til den grønne omstilling og dansk konkurrenceevne også målet at sikre, at det ikke kun er Danmark, der går forrest, men også at de øvrige lande kommer i gang.

Fra Venstres medlem af Europa-Parlamentet, Linea Søgaard-Lidell, lyder det, at når det kommer til spørgsmålet om byrdefordeling, så havde hun også gerne set, at der i de aktuelle europæiske klimaforhandlinger var rum til at forhandle om de nationale målsætninger.

”Der er noget forkert i, at der er så stor forskel i, hvad der skal leveres. Selvfølgelig skal de rige lande bidrage mere. Men der er jo også noget om omkostningseffektivitet, hvor vi i Danmark allerede har gjort rigtig meget, mens andre lande stadig har nogle lavere frugter, som de kan plukke med værktøj, som vi ved, der virker. Så jeg havde gerne set, at omkostningseffektivitet havde fyldt mere, men det kunne ikke lade sig gøre”, siger Linea Søgaard-Lidell.

Du kan se mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top