I Bruxelles forstår man fødevarekrisen: Landbrugskommissær vil udsætte ”grønne” krav

Et flertal af unionens landbrugsministre har lagt pres på kommissæren som følge af krig og fødevaremangel

eu-flag

”Vi skal være sikre på, at EU bidrager til verdens fødevaresikkerhed!”

Sådan lyder det fra EU’s landbrugskommissær Janusz Wojchiekowski efter et rådsmøde forleden, hvor et flertal af unionens landbrugsministre bad EU-Kommissionen om at kigge på dispensationer fra flere af de såkaldte konditionalitetskrav i reformens første år.

Med andre ord betyder krigen i Ukraine samt den medfølgende fødevaremangel og -krise, at kommissæren – som følge af presset fra et flertal af medlemslandene – nu vil kæmpe for midlertidige udsættelser af såkaldt grønne krav såsom braklægning.

Flere miljø- og klimatiltag vil således betyde en reduceret fødevareproduktion. Hvilket man øjensynligt har svært ved at forstå herhjemme i Danmark – hvor den socialdemokratiske regering og fødevareminister Rasmus Prehn (S) som det eneste EU-land nægter at tilbagerulle diverse foranstaltninger, der ellers er med til at forhindre madproduktion.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs dækning HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om den danske regerings enegang i EU, kan du blive klogere på via BL-bestyrelsesmedlem Peter Bohsen Jensens læserbrev herunder.

Uanstændigt at bremse fødevareproduktion

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top