Klimamærke: Oksekød skal sammenlignes med oksekød – ikke med grøntsager

Hvis mærket skal have en effekt på klimaet, er det vigtigt indenfor hver kategori at kunne vælge det mest klimavenlige produkt

Cows on green Grassland, typical Bavarian Church in Background

Alle slags fødevarer skal ikke kunne sammenlignes med hinanden, når det kommer til et klimamærke på mad. Det mener Leif Wilson Laustsen, som er formand for Danske Slagtermestre og FødevareDanmark.

”Hvis et mærke skal have en effekt på klimaet, er det vigtigt, at man inden for hver kategori kan vælge det mest klimavenlige produkt. Det skal altså kunne belønnes at kunne lave det mest klimavenlige oksekød, for ellers er der jo ikke noget incitament for oksekødproducenterne til at gøre det”, skriver han på Altingets hjemmeside.

”Mærket skal også være frivilligt at bruge, hvilket er udgangspunktet for arbejdet. Hvis mærket skal bygge på en sammenligning på tværs af kategorierne, vil det blive et rent grøntsagsmærke, og så har det ingen effekt på klimaet”, tilføjer Leif Wilson Laustsen.

Du kan læse hele indlægget fra Altinget via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top