Konservativ advarer mod skræmmekampagner om drikkevand

Vi har noget af det reneste drikkevand i Europa, lød det fra Per Larsen (K), som på Folkemødet var i debat med både S, SF og Enhedslisten

drikkevand

”Vi skal ikke tale problemet op”.

Sådan sagde det konservative folketingsmedlem Per Larsen på Folkemødet på Bornholm i weekenden.

Han advarede mod at skræmme befolkningen fra at drikke det vand, der kommer ud af vandhanerne, og påpegede, at Danmark har noget af det reneste drikkevand i Europa. Det skete under en debat om, hvordan vi sikrer rent drikkevand i fremtiden.

Venstrefløjen taler kun om pesticider

Selv om Per Larsen også advarede mod kun at fokusere på pesticider, var det meget tydeligt, at netop dén vinkel var det eneste fokus fra venstrefløjen, der i denne diskussion var repræsenteret af Rasmus Nordqvist fra SF og Bruno Jerup fra Enhedslisten.

Selvom arsen ud fra et sundhedsmæssigt synspunkt sandsynligvis er et problem i dansk drikkevand i modsætning til de meget små mængder pesticider, så mente Rasmus Nordqvist fra SF, at det at kigge på andre og mere naturlige stoffer end pesticider var ”what-aboutism” – altså at snakke udenom. Folketingspolitikeren fokuserede tydeligvis også udelukkende på fund og ikke på sundhed.

Minister: Det går for langsomt med BNBO

Snakken kom derfor hurtigt til at kredse om boringsnære beskyttelsesområder. Miljøminister Lea Wermelin (S) mener, at det går for trægt med at sikre de omkring 4.850 boringsnære beskyttelsesområder (BNBO). Det er kun omkring 60 BNBO-områder, der foreløbig er kommet på plads.

”Det går for langsomt med gennemførelsen af BNBO-områderne. Jeg har haft landbrug, vandværker og kommunerne inde hos mig”, fortæller Lea Wermelin.

Enhedslisten: Landmænd er grådige…

Hun pegede ikke på nogen speciel gruppe som årsag til tempoet. Hos Enhedslisten var synderen dog hurtigt fundet.

Her sagde Bruno Jerup til Landbrug & Fødevarers Thor Gunnar Kofoed, at landmænd lyder lidt grådige, når de taler om ekspropriation…

En udtalelse, der mødte hovedrysten fra både L&F-viceformanden og Per Larsen.

Ministeren pegede i øvrigt på det brede pesticidforlig, hvor det er planen, at danske landmænd skal bruge færre pesticider, selvom de i forvejen er nogle af dem, der bruger mindst i Europa.

Læs mere om Folkemødet

Om Bæredygtigt Landbrugs aftryk på Folkemødet på Bornholm kan du læse mere i artiklen herunder.

Bæredygtigt Landbrug har slået mange slag for landbruget på Folkemødet

Af Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.