Venstrefløjen beskyldes for hykleri i minksagen

Der er åbenlyst forskel på Støjberg-sagen og skandalen omkring den ulovlige masseaflivning af mink, fastslår borgerlige kritikere

christiansborg-i-fuld-figur1000

Da Folketingets partier ventede på Støjberg-sagens kommissionsrapport, argumenterede både Enhedslisten og Det Radikale Venstre for, at uvildige advokater skulle gennemgå beretningen for at vurdere et eventuelt grundlag for en rigsretssag.

I forhold til den kommende minkrapport – der efter planen udgives her i slutningen af juni – er partierne bemærkelsesværdigt nok mere tøvende i forhold til fremgangsmåden.

”Vi vil jo afvente og se, hvad kommissionen når frem til, for det, der er den centrale forskel på den her gang og så på Støjberg, er jo, at der er tale om en siddende minister, og derfor har vi også muligheden for at vurdere, om det her skal have parlamentariske konsekvenser. Og den mulighed vil vi holde åben”, lyder det fra Enhedslistens gruppeformand Peder Hvelplund i Politiken.

Fra hele den borgerlige fløj er der skarp kritik af Enhedslistens dobbeltmoral og kovending i forhold til skandalen om de minkaflivninger, som der ikke var lovhjemmel til. Venstres Sophie Løhde går endog så vidt som til at kalde Enhedslistens pludselige afventen for ”hyklerisk ud over alle grænser”.

Du kan læse mere i Politikens artikel HER, mens Altinget ligeledes beskæftiger sig med sagen HER, ligesom Effektivt Landbrug beskriver emnet i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top