”Bønderne skal vide, hvad de skal til næste år!”

Dansk Europa-parlamentariker skriver nu både til landbrugskommissæren og EU-Kommissionens formand på grund af langsommelighed i brakbeslutning

eu-flag

Skal kravet om de fire procents ekstra brak fra 2023 udsættes eller ej?

Svaret på dét spørgsmål er stadig uvist, og nu er tålmodigheden tilsyneladende sluppet op hos et af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Asger Christensen (V) er forarget over, at EU-Kommissionen endnu ikke har kunnet bestemme sig for at udsætte kravet, hvilket fremgik af et landbrugsministerrådsmøde mandag i denne uge.

Derfor skriver Asger Christensen nu direkte til både den polske landbrugskommissær Janusz Wojciechowski og til EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, med en opfordring til at melde ud.

”Jeg er stærkt forundret over, at EU-Kommissionen sidder på hænderne i den ekstraordinære situation, vi er i, med krig i Ukraine og global fødevarekrise. Fra landbrugsudvalgets side har vi i flere måneder nu skubbet på for, at de får smølet sig færdige, så bønderne ved, hvad de skal til næste år”, lyder det fra Asger Christensen i Landbrugsavisen.

Også i Effektivt Landbrug langer han ud efter kommissionen. Landbrugsavisens og Effektivt Landbrugs artikler om sagen kan læses HER og HER. Du kan desuden læse mere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Venstre presser på for at få udskudt krav om braklægning

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top