DF vil gøre det nemmere at rejse rigsretssag mod eksempelvis statsministeren

Minksagen er den direkte anledning til et nyt forslag fra Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt

christiansborg-i-fuld-figur1000

Den ulovlige masseaflivning af danske mink fylder stadig meget i mediebilledet. Det sker, selv om statsminister Mette Frederiksen – trods ualmindelig hård kritik i Minkkommissionens beretning – som bekendt har frikendt sig selv, og et rødt flertal derfor har afvist at undersøge muligheden for en rigsretssag.

Nu foreslår Dansk Folkeparti eksempelvis, at et uafhængigt råd skal kunne komme med en indstilling, så vi får en standard for, hvornår man rejser sager mod en minister, og hvornår man ikke gør. Partiet foreslår, at et politisk mindretal i Folketinget selv skal kunne aktivere rådet, nemlig med et krav om at blot to ud af fem af Folketingets medlemmer skal stemme for. Det svarer cirka til 70 mandater.

”Så det er et forsøg på at stive Folketinget af og sørge for, at der kan sættes en ens standard for alle ministre, sådan at det ikke bliver politiske hensyn, der afgør, om der bliver en rigsretssag i den ene eller anden sag”, siger DF’s formand Morten Messerschmidt til Danmarks Radio.

Du kan læse DR’s historie HER, og også Landbrugsavisen beskæftiger sig med emnet HER.

Vi bliver ved Minkgate. Alle afsløringerne i sagen har utvivlsomt svækket befolkningens tillid til såvel politikere som embedsværk, men der ser trods alt ud til at være grænser for galskaben:

Så længe departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen har sin egen personalesag kørende i Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, er hun nemlig inhabil, når der skal ansættes en ny chef i styrelsen. Også de øvrige medarbejdere i Statsministeriet er udelukket fra at kunne rådgive i sagen. Det oplyser Statsministeriet i et skriftligt svar til TV 2.

Læs mere om dén vinkel på TV2’s hjemmeside HER samt i Altingets og Landbrugsavisens dækning HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top