EU-Kommissionen foreslår at udskyde brakordning

Verdens fødevareforsyning samt bøndernes planlægning har fået en håndsrækning med Bruxelles-udspil, der nu også skal behandles i Folketinget

Asger Christensen2

”Endelig skete det!”

Sådan lyder det fra det eneste danske medlem af Europa-Parlamentets landbrugsudvalg, Asger Christensen (V), efter at EU-Kommissionen netop har foreslået at udskyde rotations- og brakordningen.

”Flere mennesker vil have råd til mad på bordet. Verdens fødevareforsyning bliver bedre, og vi står stærkere i Europa mod Putin. Bønderne kan komme i gang med planlægning af næste års produktion”, skriver Asger Christensen, som selv er landmand, på facebook.

Meget tyder dog på, at den enkelte EU-nation kan vælge at fastholde bl.a. brakkravet, hvis det ønskes. Hvert parlament skal således blåstemple udskydelsen, inden den måtte være en realitet i det pågældende land. Og den danske regering har som bekendt ikke ligefrem hidtil vist sig som bannerfører i kampen for en øget fødevareproduktion…

Fra Asger Christensens partifælle, landbrugsordfører Erling Bonnesen, lyder det i en kommentar til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside:

“I Venstre støtter vi forslaget og bakker helt op, når det inden længe skal til beslutning i Danmark. Det er en del af landbrugsaftalen, og vi håber derfor, at der i forligskredsen vil være opbakning til forslaget. Og vi forventer nu, at fødevareministeren meget snart reagerer i sagen”.

Du kan se Asger Christensens facebookopslag via linket HER.

Landbrugsavisen beskriver nyheden i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top