Hollandske landmænd i massive protester mod stram kvælstofregulering

Politiet har skudt mod landmænd og traktorer under demonstrationer og blokader i det vigtige landbrugsland

traktorer-fra-rute-13

Udlandet har det med at søge inspiration hos dansk landbrug, der er kendt som det mest miljø- og klimavenlige i verden. Men desværre lader resten af verden sig øjensynligt også inspirere af den danske landbrugs- og miljøpolitik.

I hvert fald har en meget stram kvælstofregulering samt planerne om en udfasning af en stor del af husdyrproduktionen i Holland medført massive landmands-protester i landet, der er en af klodens største landbrugseksportører. Flere tusind landmænd er således på gaderne i flere hollandske byer med demonstrationer og blokader. Der er bl.a. blokeret vigtig infrastruktur som havne, lufthavne og distributionscentre for fødevarer.

I Heerenveen kom landmænd og politi i konflikt tirsdag aften. Der blev affyret skud fra politiet mod landmænd og traktorer – ifølge ordensmyndigheden, fordi en række demonstranter forsøgte at køre ind i politifolk og deres biler.

Du kan bl.a. se mere i de seneste dages omtaler i AgriWatch og Landbrugsavisen HER, HER og HER.

Det skal understreges, at illustrationen til denne artikel stammer fra en hjemlig – og fredelig – traktordemonstration.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top