Hov – kontrolmyndigheder kan indrømme deres fejl!

Det kan betale sig at klage over Fødevarestyrelsens kontrolbesøg, viser omstridt sag fra det nordjyske

Poul Uhrenholts gård

Godt nok handler det om en ostebutik. Men mange landmænd har med garanti set paralleller til deres egen tilværelse hjemme på gården, da de i den forgangne uge hørte eller læste om en meget omdiskuteret nordjysk sag.

Louise Wittendorff Dam, som er indehaver af St. Brøndum Ostebutik, er således jublende lykkelig, efter at hun har fået en kæmpe undskyldning fra Fødevarestyrelsen. Det sker, efter at en kontrollant angiveligt både puffede til forretningens kunder og på anden måde opførte sig meget ubehøvlet – og i øvrigt helt uberettiget udstedte såvel bøde som sur smiley til ostebutikken.

”Vi er utroligt kede af, at situationen blev så tilspidset. Sådan skal det ikke være at få besøg af vores kontrollanter”, siger Fødevarestyrelsens regionale sektionsleder Susanne Frandsen til Nordjyske – efter at myndighederne ellers i første omgang havde afvist, at der var noget at komme efter.

Louise Wittendorff Dam tager imod undskyldningen og er klar til at se fremad og glæde sig til næste kontrolbesøg, der gerne skulle foregå på en mere respektfuld måde.

At offentlige styrelser på dén måde kan give en offentlig undskyldning, glæder sikkert også mange landmænd, som i årenes løb har haft ubehagelige oplevelser med kontrollanter. Sagen om St. Brøndum Ostebutik viser således, at det kan betale sig at gå videre med sagen.

Du kan se mere om den nordjyske kontrolsag i Nordjyskes omtale HER.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du desuden se Effektivt Landbrugs chefredaktør Jacob Lund-Larsens seneste leder HER – den handler om netop kontrollanternes tone.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kommunikeret på de ofte kritisable kontrolbesøg. Se eksempelvis den tidligere BL-formand Flemming Fuglede Jørgensens læserbrev herunder.

Kontrollanter skal have landmandens samtykke

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.