Hvis vi havde en anstændig regering, var den gået af helt af sig selv

Vi har en statsminister, som gerne centrerer magten omkring sig selv, lige indtil den dag, hvor ansvaret skal tages for fejl - skriver konservativ politiker

dommerhammer

Af Søren Vanting (K), byrådsmedlem i Hedensted Kommune

”Med lov skal man land bygge”, står der på Københavns Domhus!

Det giver bare ikke mening, når vi har aflivet alle mink og et erhverv, der i mange årtier har gjort Danmark til det land, alle andre har set op til på grund af bedre dyrevelfærd og kvaliteten af de skind, man kunne fremskaffe.

Beskæmmende ansvarsforflygtigelse

Det er en sønderlemmende og historisk kritik, der har ramt regeringen og en lang række af landets højest placerede embedsmænd.

Det var forventet, at kritikken ville blive hård, men det ligner nu en underdrivelse.

Det er beskæmmende, at der åbenbart er indtruffet et kollektivt nedbrud blandt de mennesker, som vi anser for at have mest erfaring, flest kompetencer og størst ansvar her i landet. At embedsmændene ikke har været i stand til at stoppe op og gøre deres pligt, er rystende.

Men den største skandale kan meget vel blive, at de, som er disse embedsmænds arbejdsgivere – ”regeringen” – ikke drages til ansvar. Også selv om vi stod midt i en pandemi, som kommissionen affejer som en mulig undskyldning for hastværk. Men egentlig burde det ikke være nødvendigt.

Mette Frederiksen sparker nedad

For hvis vi havde en anstændig regering, var den gået af, helt af sig selv. Hvis vi havde en statsminister, som ikke sparkede nedad for at klynge sig til magten, så havde Mette Frederiksen selv draget konsekvensen og trukket sig.

Vi har en statsminister, som gerne centrerer magten omkring sig selv, lige indtil den dag, hvor ansvaret skal tages for fejl. Så holdes ansvaret ud i strakt arm og tørres af på embedsmændene. Det er den sande skandale.

Væk med de magtfuldkomne

“Lev Med Det”-regeringen må ud, jo før, des bedre.

Vi må af med de magtfuldkomne. Lad os få et valg. Folket ved besked. Det skal gøres bedre!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i pressen, du kan eksempelvis læse Vejle Amts Folkeblads hjemmesideversion via linket HER. Skribenten har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om minksagen ovenpå Minkkommissionens beretning, fremgår af indtil flere læserbreve samt af pressemeddelelsen herunder).

Bæredygtigt Landbrug: Hvad er du bange for, Mette?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top