Politiet burde have sagt undskyld til alle minkavlere

Jyllands-Posten afslører nyt i ”minkgate”, og konservativ politiker langer derfor igen ud efter de ansvarlige for minkskandalen

mink-1

Politiet sagde undskyld til otte minkavlere – men burde have sagt undskyld til 250 af slagsen.

Sådan lyder en af konklusionerne i Minkkommissionens nylige beretning, afslørede Jyllands-Posten i den forgangne weekend.

Politiet gav således Fødevarestyrelsen en hjælpende hånd, da regeringen i november 2020 meldte ud, at alle mink skulle aflives. Her ringede politiet til samtlige cirka 250 danske minkavlere, og formålet var at lave aftaler om optælling af aflivede mink til at udregne en tempobonus til avlerne.

Politiets opkald er tidligere blevet stærkt kritiseret, idet der intet lovgrundlag var for aflivning af alle mink. Dengang erkendte Rigspolitiet selv, at en del af opkaldene var problematiske, og rakte ud til otte minkavlere og undskyldte. Men kommissionen mener, at på baggrund af det talepapir, som politiet havde udarbejdet, burde man have undskyldt til alle, som blev kontaktet, og kommissionen retter derfor kritik mod politiet.

De to embedsmænd, som godkendte talepapiret, politiinspektør Uffe Stormly og juridisk sektionsleder Birgitte Duck, kan ifølge kommissionen drages til ansvar for sagen. Rigspolitiet vil ikke svare på kritikken overfor Jyllands-Posten.

Hvis du abonnerer på Jyllands-Posten, kan du læse hele artiklen HER.

Den konservative ordfører Per Larsen benytter weekendens afsløringer til på ny at lange ud efter de ansvarlige for minkskandalen. Per Larsen forstår ikke de manglende konsekvenser af dette “overgreb på landets befolkning” – læs hans facebookopslag via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top