Slut med retsstaten?

Hvad er mon det næste, vi lukker, spørger BL-medlem Bent Hovalt Bertelsen ovenpå skandalen om de ulovlige minkaflivninger

mink-1

Af Bent Hovalt Bertelsen, medlem af Bæredygtigt Landbrug, Kastanievej 2, Bred, 5492 Vissenbjerg

Politikernes behandling af først minkavlerne og siden undersøgelsen af skandalen hører ikke hjemme i en tidligere retsstat som den danske.

Skal vi som samfund virkelig finde os i, at politi, militær og andre myndighedspersoner overtræder en enkelt befolkningsgruppes mest basale grundlovssikrede rettigheder, nemlig ejendomsrettens ukrænkelighed? Og i, at den ulovlige ordre bliver givet af Mette Frederiksen på landsdækkende public-service-kanaler, uden at hun eller andre bekymrer sig det mindste om den manglende retsgyldighed?

Alt dette kan man nu åbenlyst gøre i Danmark helt uden den mindste anklage, altså når man blot har tilfredsstillet Folketingets røde flertal.

Det er jo grotesk.

Hvad er mon det næste, vi lukker?

Og støttepartierne kan ikke sige sig fri for ansvar. Når man ser på hele forløbet i minkskandalen, er det tydeligt, hvordan lukningen af minkerhvervet er præcist det, som støttepartierne har krævet og arbejdet for. Især SF og Enhedslisten kæmper stadig for at holde fagkundskaben ude og for at lukke enhver kattelem, der vil kunne åbne op for fremtidig minkavl i Danmark.

Det er netop i krisetider, man skal kende en retsstat – og forskellen mellem de samfund, der bygger på henholdsvis rettens magt og magtens ret.

Bent Hovalt Bertelsen.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse landsdækkende dagblade som Ekstra Bladet og Berlingske samt i regionale aviser og i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse netversionen i Berlingske HER, varianten på www.randersidag.dk HER samt Maskinbladets hjemmesideudgave via linket HER).

1 kommentar til “Slut med retsstaten?”

  1. Michael Jensen

    Regeringen er lideglade med folkestyret og lovgivning samt grundloven og retsstaten forsvandt da den enerådig regeringen komme til, detsvær hold støtte partie hånden unden regeringen selv om de udmærket ved at de lyver

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.