Uvidenhed fritager ikke for ansvar

Den hårde kritik fra Minkkommissionen må og skal have konsekvenser for regeringen, mener Bæredygtigt Landbrugs formand

dommerhammer

Af Peter Kiær, formand for Bæredygtigt Landbrug, Storgårdsvej 1, 4690 Haslev

Hvis menige danskere kører for stærkt eller over for rødt, risikerer de at blive straffet – uanset om de bedyrer, at de ikke har lagt mærke til færdselstavler eller lyskryds.

Hvis en landmand ved en fejl undlader at indberette sit markarbejde til Landbrugsstyrelsen, vanker der ligeledes bøder eller andre sanktioner.

Men nu forlyder det, at en statsminister – som på ulovlig vis har beordret et stolt, dansk eksporterhverv udslettet og i øvrigt har ”groft vildledt” både minkavlere og offentlighed – kan gå fri af straf, fordi hun ikke vidste bedre om den manglende hjemmel!?

Den hårde kritik fra Minkkommissionen må og skal imidlertid have konsekvenser for regeringen i form af en advokatundersøgelse, der bør undersøge grundlaget for en mulig rigsretssag mod regeringslederen.

Mette Frederiksen burde frivilligt stille sig til rådighed for den særlige domstol, hvis hun gerne vil renses. Og ellers bør statsministerens røde støttepartier som minimum kræve en uvildig undersøgelse, sådan som de gjorde i Støjberg-sagen.

Hvor er vi på vej hen, hvis den ulovlige slagtning af minkerhvervet ender ud i stort set ingenting?! En ulovlig nedslagtning, som ingen – heller ikke statsministeren – vel at mærke fandt anledning til at standse, da hun og resten af regeringstoppen blev klar over det manglende lovgrundlag!

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i diverse dagblade samt i landbrugspressen, du kan eksempelvis læse Vejle Amts Folkeblads, Fredericia Dagblads og Horsens Folkeblads webversioner HER, HER og HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top