Venstre-ordfører i kødet på ministre: Landmænd skal kompenseres for tab

Erling Bonnesen stiller spørgsmål til både miljø- og fødevareministrene om §3, og Bæredygtigt Landbrug er også fortsat på sagen

Bonnesen

”Efter vores opfattelse burde regeringen erstatte landmændene for præcis det tab, som den enkelte landmand påføres af regeringen!”

Sådan lyder det fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen, som i anledning af det aktuelle forbud mod gødskning og sprøjtning på §3-arealer har stillet spørgsmål til både fødevareminister Rasmus Prehn og miljøminister Lea Wermelin.

”Det er kritisabelt, at regeringen løber fra regningen og vil gennemføre forbuddet som erstatningsfri regulering”, forklarer Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Venstre-ordføreren beder bl.a. regeringen give en aktuel redegørelse for kriterierne for de berørte landmænd til at opnå dispensation fra regeringens gødsknings- og sprøjteforbud – samt bekræfte, at der er tale om erstatningsfri regulering.

”Regeringen bedes oversende dokumentation/redegørelse for, at regeringens forbud mod gødskning og sprøjtning på §3-arealer ifølge regeringens opfattelse ikke er ekspropriation for nogen, eller er der gradsforskelle afhængig af, hvor relativt hårdt den enkelte landmand bliver berørt af regeringens forbud?”, spørger Erling Bonnesen bl.a.

Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz understreger, at §3-sagen vil blive fulgt helt til dørs af Bæredygtigt Landbrug:

”Det gør vi eksempelvis via konkrete dispensationsansøgninger, som vi agter at hjælpe vores medlemmer med”, siger Nikolaj Schulz.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top