Departementschef beskyldt for at true minkformand på møde

På vej ud fra et møde truede departementschefen i Fødevareministeriet angiveligt formanden for minkavlerne med et forbud mod minkavl. Venstre stiller nu spørgsmål til ministeren

minkgaard-high-res

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen har bedt fødevareminister Rasmus Prehn om at forholde sig til anklager om, at hans departementschef, Morten Niels Jakobsen, har truet formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, på et møde i onsdags. Det skriver Landbrugsavisen.

Efter en halv times gennemgang af, hvilke restriktioner myndighederne mener, at der skal indføres, så man kan holde mink i Danmark, og en efterfølgende kort diskussion på fem-ti minutter, så udvandrede Danske Minkavlere fra det omstridte møde.

“På vej ud af mødet, da jeg sagde, at vi ikke havde mere at snakke om, fordi det jo er vanvittige forslag, så siger han direkte henvendt til mig ”Vil du hellere have et forbud?”, siger Tage Pedersen til Landbrugsavisen.

Han forklarer, at han opfatter det som en trussel.

Spørgsmålet til Rasmus Prehn lyder:

“Vil ministeren bekræfte og kommentere på, at hans departementschef på et såkaldt dialogmøde med minkerhvervet den 10. august 2022 med deltagelse af repræsentanter for Statens Serum Institut, Sundhedsministeriet, Fødevareministeriet, Fødevarestyrelsen, Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur, Landbrug & Fødevarer og Danske Mink truede minkavlernes formand med et forbud mod fortsat minkproduktion, hvis man ikke på mødet tiltrådte en af myndighederne på forhånd udarbejdet liste over restriktioner for eventuel genoptaget minkproduktion – en plan, der ikke tidligere havde været forelagt eller drøftet med erhvervet?”

Rasmus Prehn deltog ikke i mødet, hvor truslen skulle være forekommet, men er altså nu blevet bedt om at forholde sig til anklagerne. Det er Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, der har stillet spørgsmålet i Folketinget. Du kan læse spørgsmålet HER og Landbrugsavisens artikel om sagen HER

Scroll to Top