Der må handling til

Mon Landbrug & Fødevarer bakker op om reel handling i forhold til en truende CO2-afgift og skærpede kvælstofkrav, spørger et af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer

pørksen-1

Af Hans Henrik Pørksen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Randerupvej 100, Mjolden, 6780 Skærbæk

CO2-afgifter på danske landmænds dyr og planter samt nye og skærpede kvælstofkrav vil udløse et dansk bondeoprør i stil med det, der foregår i Holland. Det ulmer allerede, og forberedelserne er i gang.

Sådan fortalte Landbrugsavisen for nogle dage siden. Og det er rigtigt, det mærker vi herude på landet blandt landmænd. Der er så mange nye, bureaukratiske og teoretiske byrder på vej – de skal hindres, det ved landmanden. Det gøres ikke alene ved forhandlingsbordet.

Landbrugsavisen henvendte sig til de rette, da de skulle høre, hvad der rører sig blandt landmænd. Landmænd har nemlig fået nok af forhandlinger og spidsfindige aftaler. Der skal ske noget – ligesom der gør i Holland og i flere andre europæiske lande.

Peter Kiær og Knud Jeppesen, som udtaler sig i Landbrugsavisens artikel, var blandt de rigtig mange landmænd, som handlede, sidst der var behov – de vil gøre det igen – når tid er. Det er vi mange landmænd, som er glade for.

Vi er også glade for, at Landbrugsavisen fortæller om det. Også de ved jo helt åbenbart, at Bæredygtigt Landbrug, som Peter Kiær står i spidsen for, hører til handlingens forening. Bæredygtigt Landbrug er nemlig sat i verden for at hjælpe landmanden – og der er helt åbenbart plads til den organisation. Der er plads til aktiv handling og aktiv ny viden. Vi håber, at Landbrug & Fødevarer vil støtte op om en handlingens linje – det kunne da også være spændende at høre om – måske i Landbrugsavisen.

(Indlægget er også sendt som læserbrev til diverse landbrugsmedier, du kan eksempelvis læse Maskinbladets webudgave via linket HER).

Scroll to Top