Forsøg på verdensrekordhvede

Tidligere direktør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen har flere gange forsøgt at slå verdens udbytterekord i hvede, i år lykkedes det – næsten

vagn-lundsteen-smilende-i-hvedemark-til-hjemmeside

16,3 ton hvede efter der er korrigeret til en vandprocent på 15. Så meget blev det høstet på marken ved Stevns, der i år var tilmeldt Guinness World Records. Verdensrekorden er fra New Zealand og lyder på 17,4 ton, fortæller Maskinbladet.

Vagn Lundsteen, der er idemand og direktør i AgroPro Danmark, var spændt til det sidste. Han har arbejdet tæt sammen med Seinhuus Gods og en række samarbejdspartnere for at nå verdensrekorden. Der lykkedes kun næsten.

Vagn Lundsteen bemærker den store variation i udbyttet på marken. Efter mejetærskerens udbyttemåler var der tale om hele to ton indenfor få meter. Det vil nu blive analyseret. Der går mindst et år inden, Vagn Lundsteen igen vil begive sig ud i et verdensmesterforsøg. Han håber, at andre vil give sig i kast med udfordringen og vil beredvilligt stille data til rådighed for andre, der vil forsøge sig som verdensmestre.

Du kan læse mere om forsøget i Maskinbladet HER.

Af Anne-Marie Glistrup, amg@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top