Ny milliardminkregning

Et nyt notat viser, at man har været for optimistiske i vurderingen af omkostningerne ved nedrivningen af minkfarme i Danmark

minkgaard-high-res

Nedrivningen af tidligere minkfarme ser ud til at blive langt dyrere end forventet. Det viser et notat fra Fødevareministeriet, som BT har set. Da regeringen, De Radikale, SF og Liberal Alliance lavede aftalen med minkavlerne, blev det aftalt, at staten skulle betale for nedrivningen. Dengang regnede man med, at prisen ville blive mellem 1,5 og 2,7 milliarder kroner.

Men i et notat fra juli i år vurderer Fødevareministeriet, at prisen bliver langt højere. Nu er skønnet på 3,7 milliarder kroner – altså mellem 1,0 og 2,2 milliarder kroner dyrere.

Samtidig har man rykket fristen for, hvornår minkfarmene skal være revet ned fra 2024 til 2028, hvilket kan medføre en senere erstatning.

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen mener, at dette er meget problematisk.

“Det er et stort problem for minkavlerne, der i forvejen er blevet kørt rundt i manegen. De minkavlerne, der i forvejen venter på erstatning, kommer nu til at vente endnu længere på at komme videre. Det går bare ikke”, siger han.

Læs mere hos BT HER.

Scroll to Top