Selvfølgelig er minksagen da en skandale

Minkavlere går i rette med fødevareminister Rasmus Prehn, som øjensynligt bakker op om statsministerens kontroversielle udtalelser

mink-1

Et helt erhverv blev udslettet uden lovhjemmel. Alligevel mente først statsminister Mette Frederiksen (S) og senere hendes partifælle, fødevareminister Rasmus Prehn, at det kan diskuteres, hvorvidt der er tale om en skandale.

Meldingerne har fået foreningen Danske Mink – der repræsenterer minkavlere, som gerne vil genstarte erhvervet – op i det røde felt:

”At regeringen fortsat prøver at skjule, at det var en skandale, gør absolut ikke skandalen mindre, tværtimod”, lyder det i en pressemeddelelse.

Danske Mink gør ikke blot opmærksom på det åbenlyst skandaløse i den manglende lovhjemmel – men påpeger også, at beslutningen slet ikke var nødvendig, sådan som det påstås af de to ministre. Der forelå således allerede i november 2020 alvorlig kritik af Statens Serum Instituts vurdering, en kritik der overhovedet ikke blev undersøgt nærmere.

”I dagene fra 5. til 12. november er der adskillige forskere fra ind- og udland, som stiller sig kritisk til den danske regerings beslutning, at kræve alle mink i Danmark aflivet af hensyn til folkesundheden, alene baseret på SSI’s undersøgelse”, lyder det.

Du kan se mere i Landbrugsavisens omtale HER.

Det skal retfærdighedsvis nævnes, at statsministeren har modereret sin kontroversielle udtalelse. Det kan du blive klogere på i TV2’s omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top