Svineproducenter kritiserer Axelborgs spindoktorer

Problemerne kommer tilbage med endnu større styrke, hvis man ikke siger fra i tide, mener direktør Per Bardrum

grise1000px

Dansk landbrug formår ikke i tilstrækkelig grad at sige fra, når de politiske forslag og idéer bliver helt urealistiske.

Det mener Per Bardrum, direktør for Danske Svineproducenter. På et seminar forleden for repræsentanter i finanssektoren anklagede han ifølge Maskinbladet konkret det daværende Videnscenter for Svineproduktion, VSP, for i 2014 at lade daværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) vride armen rundt på den danske svinebranche, da der blev lavet en politisk aftale om målsætninger for bl.a. smågrisedødelighed.

”Der blev sat tal og målsætninger ind, som ikke var biologisk opnåelige. VSP vidste det og sagde det, men gik alligevel med til at prøve at nå målsætningen. Jeg er bange for, at det skyldtes spindoktorerne på Axelborg, som tænkte, at der var lang tid fra 2014 til 2020, og at det ville give fred og ro i en periode at acceptere tallene”, sagde Per Bardrum på seminaret.

På mødet beskrev han nogle af dansk svineproduktions aktuelle fagpolitiske udfordringer.

Ifølge Per Bardrum har Axelborgs spindoktorer før brugt taktikken med at købe fred og tid og så håbe, at det nok går alligevel.

Per Bardrum mener, at det er en forkert taktik, fordi problemet blot kommer endnu stærkere tilbage senere. Det er også tilfældet i sagen om eksempelvis lavere smågrisedødelighed.

”Alle er interesserede i, at mange smågrise overlever, men VSP havde desværre ikke mod til at gøre, som Tage Pedersen gjorde, da han for nylig udvandrede fra et møde om mulighederne for fremtidig minkavl i Danmark, fordi oplægget var umuligt at leve med”, sagde Per Bardrum.

Du kan læse mere i Maskinbladets omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top