Danskerne i ny måling: CO2-afgift må ikke koste arbejdspladser på landet

Både i byerne og i landdistrikterne mener et stort flertal, at det er vigtigt at værne om job i bl.a. landbruget

Gård - Jørgen Brønd

Danskerne er over en bred kam enige om, at klimapolitik ikke må skævvride Danmark geografisk i form af eksempelvis beskæftigelse.

I en ny undersøgelse svarer 73 procent af de adspurgte med bopæl i en landkommune således, at det er enten vigtigt eller meget vigtigt, at en CO2-afgift ikke må føre til færre arbejdspladser i landdistrikterne. Og hvad der måske er mindst lige så bemærkelsesværdigt: For borgerne i storbyerne er tallet på 54 procent.

Undersøgelsen er blevet til i et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd og Landbrug & Fødevarer. Resultatet viser bl.a., at borgere i land- og yderkommunerne generelt oplever en mere negativ udvikling i deres lokalområde – og ser mindre optimistisk på at finde et nyt job, hvis de skulle blive arbejdsløse. Også dén konklusion kan forhåbentlig blive en øjenåbner for de kandidater, som går efter et sæde på Christiansborg ved det kommende folketingsvalg.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale af undersøgelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top