Endnu en statistik fortæller om det mere og mere klimavenlige danske landbrug

Også de æg, der er produceret i Danmark, har et meget lavere klimaaftryk end tidligere, beretter hollandsk konsulenthus

dannebrog

Dansk landbrug har som bekendt reduceret CO2-udledningen og mindsket klimabelastningen ganske betragteligt i de seneste 30 år. Nu kan endnu en analyse bruges i rækken af argumenter for, at der bør produceres fødevarer herhjemme.

Landbrugsavisen beretter således, hvordan danske æg har et lavere klimaaftryk, end de fleste forbrugere måske tror. Det viser en analyse, som det hollandske konsulenthus Blonk Consultants har lavet for Danske Æg.

Faktisk er det lykkedes branchen at nedbringe klimapåvirkningen med 30 procent fra 2000 til 2020. Klimapåvirkningen for danske æg er dermed i dag omkring 1,51 CO2e pr. kilo æg, fraregnet arealanvendelse.

Du kan se mere i Landbrugsavisens omtale HER – samt læse et aktuelt indlæg om det klimavenlige danske landbrug fra Bæredygtigt Landbrugs formand herunder.

Vi producerer faktisk mad – og vi gør det miljø- og klimavenligt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top