Kæmpe nederlag for styrelse – politi dropper 38 sager mod landmænd

Ikke én eneste af de tre år gamle sager om påstået støttesnyd resulterer i tiltale, beretter Syd- og Sønderjyllands Politi

dommerhammer

Ikke færre end 38 landmænd fra det syd- og sønderjyske område har i tre år været mistænkt for at forsøge at snyde med deres støtteansøgninger. Men Syd- og Sønderjyllands Politi meddeler nu, at man har valgt ikke at rejse tiltale mod én eneste af landmændene.

Landbrugsstyrelsen anmeldte sagerne mod de 38 landbrug og deres konsulenter tilbage i sommeren 2019. Men ifølge politiets pressemeddelelse droppes samtlige sager, enten på grund af forældelse eller ”bevisets stilling”, som det formuleres. Sidstnævnte betyder, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser for svig.

Du kan læse mere om sagen i Landbrugsavisens omtale HER samt i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top