”Krav til transport af dyr skal baseres på videnskab, ikke følelser!”

Brancheorganisationen for det danske transporterhverv forsøger at påvirke transportforordning i EU

eu-flag

”Vi ønsker, at kravene til transport af levende dyr skal være funderet på videnskabelige undersøgelser, ikke følelser. En maksimal transporttid på otte timer for slagtedyr kan transportbranchen i Danmark godt leve med”.

Sådan siger chefkonsulent Søren Büchmann Petersen fra den danske brancheorganisation for transporterhvervet, DTL Dyr, til Transportmagasinet. En melding, som mange danske svineproducenter med garanti hilser velkommen.

Sammen med Tyskland, Holland, Belgien og Sverige fremlægger Danmark nu et detaljeret forslag til revision af transportforordningen i EU om regler for transport af dyr. Den danske brancheorganisation bakker overordnet op om forslaget, dog med visse forbehold.

Du kan se mere i Transportmagasinets artikel HER, mens også Maskinbladet omtaler sagen i teksten HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top