Lovliggørelse af minkerhverv handler om folkesundhed

Venstrefløjen forsøger imidlertid at få diskussionen til også at handle om dyrevelfærd

mink-1

Alle – også venstrefløjen i det danske folketing – er velkommen til at diskutere dyrevelfærd. Det har bare intet at gøre med, om minkavl i Danmark skal tillades igen.

Det understreger Foreningen Danske Mink, der imidlertid både hæfter sig ved og kritiserer, at såvel Enhedslisten som Frie Grønne har forsøgt at gøre dyrevelfærdsdebatten til en del af diskussionen om godkendelse af fremtidig minkavl i Danmark. Enhedslistens Søren Egge Rasmussen har således påpeget, at der med fødevareminister Rasmus Prehns ord kan indgå dyrevelfærd i drøftelserne. Og Susanne Zimmer, Frie Grønne, har direkte spurgt:

”Bliver dyrevelfærd en væsentlig del af drøftelserne med Folketingets partier i forhold til en eventuel åbning af minkproduktionen set i lyset af, at ministeren både i folketingssalen og skriftligt har udtrykt, at dyrevelfærd ligger ham på sinde?”

Foreningen Danske Mink mener, at Enhedslisten og Frie Grønne sammenblander tingene. Rasmus Prehn har da også svaret, at ”for regeringen er folkesundheden altså det afgørende i forhold til genåbning af minkproduktionen”.

Samtidig er der ifølge Maskinbladet opstået tvivl om, hvorvidt det alene er op til regeringen selv at genåbne erhvervet. Du kan se mere i Maskinbladets artikel HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top