Nu har danskerne fået nok af de høje skatter og afgifter

Det kan også være til landbrugets fordel, at et folkeligt oprør mod nationens høje skatte- og afgiftsniveau er undervejs for første gang i et halvt århundrede

penge1000x400

Selv om der er mange stemmer i at forsvare det høje danske skattetryk – over 850.000 stemmeberettigede danskere er således offentligt ansatte, andre 700.000 er på overførselsindkomst, og 1,3 millioner er enten pensionister eller studerende – tyder alt på, at et kommende folketingsvalg får skattepolitikken øverst på den politiske dagsorden. Og at et decideret oprør lurer mod skatte- og afgiftsniveauet i Danmark.

Det skriver den systemkritiske hjemmeside Indblik. Her fremgår det, at nu hvor tiderne er blevet dårlige, inflationen igen raser, og der er brok over den offentlige service, er der igen kommet fokus på ikke bare, hvad vi betaler i skat, men også hvad vi egentlig får for pengene.

Det er ikke mindst Det Konservative Folkepartis nyeste skatteplan, der har fået debatten til at blusse op på ny. Her taler Pape og Co. om bl.a. fastfrysning af boligskatterne, reduceret skat på aktiegevinster, ingen skat på arbejdstelefoner samt strømafgifter, der helt bør fjernes. Samlet set vil partiet med diverse tiltag reducere skatter og afgifter med 40 milliarder kr. frem mod år 2030 – og udspillet kan forhåbentlig hjælpe landbrugserhvervet, der som bekendt er hårdt ramt af både skatter og afgifter.

Ifølge Indbliks gennemgang er det første gang siden jordskredsvalget i 1973 – hvor Fremskridtspartiets Mogens Glistrup i dén grad fik emnet på dagsordenen – at skat kan komme til at fylde så meget i en folketingsvalgkamp.

Du kan – hvis du abonnerer på mediet – læse mere på Indbliks hjemmeside HER.

Derudover kan du blive klogere på bl.a. den helt urimelige bruttobeskatning, som danske landmænd er pålagt, i Bæredygtigt Landbrugs tidligere formand og bestyrelsesmedlem Flemming Fuglede Jørgensens indlæg herunder.

Afgifter kvæler landbruget

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top