Vildsvinehegnet virker

Især svineproducenter kan glæde sig over, at vildsvin ikke længere bare kan krydse frem og tilbage over den dansk-tyske grænse, som de kunne tidligere

dannebrog

Det blev hånet og latterliggjort – men har haft sin tydelige, positive effekt.

Emnet for ovenstående konklusion er det vildsvinehegn, der i sin tid blev opført for at holde bl.a. den afrikanske svinepest ude af kongeriget. Ifølge TV2’s regionale tv-station TV Syd bliver der skudt færre og færre vildsvin på den danske side af den dansk/tyske grænse i Sønderjylland. I indeværende år er der således kun blevet nedlagt et enkelt af slagsen. Og årsagen er simpel:

”Jeg er sikker på, at vildsvinehegnet har en effekt. Vildsvinene kan ikke bare krydse frem og tilbage, som de kunne, inden hegnet blev sat”, siger Klaus Sloth, som er vildtkonsulent hos Naturstyrelsen Sønderjylland.

Du kan læse mere om sagen på TV Syds hjemmeside HER, mens også JydskeVestkysten og Landbrugsavisen beskæftiger sig med emnet i artiklerne HER og HER.

Æresmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Jens Peter Aggesen, har tidligere skrevet om vildsvinehegnets essentielle betydning for ikke bare dansk landbrug men også for nationens eksport og samfundsindtægter. Dét læserbrev kan du se i linket herunder.

Vildsvinehegn beskytter os alle sammen

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top