Er vi overhovedet Europas mest opdyrkede land?

Sammenligner man med lignende områder omkring os, er det absolut ikke usædvanligt, at 60 procent af arealerne bliver dyrket

markfoto-3

Det lyder ofte i den politiske debat, at Danmark er Europas mest opdyrkede land (som om der i øvrigt skulle være noget i vejen med det).

Men selv om Danmark – som nation – ganske rigtigt er det eneste europæiske land, hvor cirka 60 procent af arealerne dyrkes, så er det faktisk en unfair sammenligning. I en række regioner, der geografisk ligner Danmark, altså med fladt land og uden bjerge, bliver der dyrket fuldstændig på linje med Danmark. Det skriver Landbrugsavisen.

”Om man kigger på landegrænser eller regioner, når man sammenligner, kommer an på, hvad det er, man vil bruge det til. Du kan ikke rigtig bruge det til noget, når du ser, at Danmark er nummer et, og Tyskland måske er nummer syv. Det er nok mere klimaregioner, man skal kigge på”, siger Tommy Dalgaard, som er professor på Institut for Agroøkologi på Aarhus Universitet.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse hele artiklen fra Landbrugsavisen HER.

Næsten to tredjedele af Danmark er landbrugsjord, lyder det ofte med en vis forargelse i den hjemlige debat. Men sandheden er, at der bliver mindre og mindre landbrugsareal i Danmark. Et landbrugsareal på størrelse med Falster er således forsvundet siden 2011. Det kan du læse mere om i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Under 60 % landbrugsareal i Danmark – byerne og skovene vokser

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

2 kommentarer til “Er vi overhovedet Europas mest opdyrkede land?”

  1. Vi er da i rigsfællesskab med Grønland, så vi bor faktisk i det land, med den laveste procent opdyrket areal, det handler om hvordan man regner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top