Hvorfor skal landbruget straffes yderligere?

Mælkeproducenter er trætte af, at valgkampsdebatten ofte er reduceret til spørgsmålet: Er du for eller imod en CO2-afgift på landbruget?

køer-i-stald

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter blander sig nu også i debatten om en mulig CO2-afgift på landbruget.

Man kan erstatte fossil energi med biobrændsel og grøn strøm, men man kan ikke sætte strøm til en ko. Derfor er det ifølge foreningen ikke rimeligt at lægge CO2-afgifter på naturlige processer som for eksempel metan fra køers fordøjelse.

Mælkeproducenterne reagerer på, at debatten under den igangværende folketingsvalgkamp ofte er reduceret til spørgsmålet:

Er du for eller imod en CO2-afgift på landbruget?

Der er nemlig allerede stillet store klimakrav til landbruget, bl.a. i forbindelse med den bredt indgåede landbrugsaftale i Folketinget. Hvorfor så straffe yderligere?

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER samt i læserbrevene fra Effektivt Landbrugs og Maskinbladets hjemmesider HER og HER.

Også Jais Valeur, topchef i slagterigiganten Danish Crown, er i dag ude med en advarsel i forhold til CO2-afgift på landbruget. Det kan du læse mere om i Altingets omtale HER samt i Landbrugsavisens vinkel HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om en CO2-afgift på landbrugsproduktion, kan du bl.a. blive klogere på i faglig direktør Jørgen Evald Jensens indlæg herunder.

En CO2-afgift vil straffe verdens mest klimavenlige landbrug  

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top