Valgkamp redder minister fra at skulle stå skoleret i Folketinget

Rasmus Prehn slipper tilsyneladende for at skulle forholde sig til dyre udgifter tørret af på skatteborgerne

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

Det kan godt være, at fødevareminister Rasmus Prehn (S) risikerer at miste sin ministerpost som følge af det forestående folketingsvalg. Til gengæld slipper han for at stå skoleret ved et samråd i Folketinget.

Her skulle ministeren i den nærmeste fremtid have forklaret sig om diverse skandalesager – men arbejdet i både Folketinget og Folketingets udvalg er nu lukket helt ned som følge af valgudskrivelsen. Det sker sædvanen tro for at sikre, at ministrene ikke kan få hjælp fra de politisk uafhængige embedsmænd til partipolitiske sager.

”Det er da selvfølgelig ærgerligt, at valget kommer i vejen for at få kortene lagt på bordet”, siger Torsten Schack Pedersen (V), medlem af Folketingets miljø- og fødevareudvalg, til Effektivt Landbrug.

”Både i forhold til hvorfor man holder et såkaldt internt arrangement til fire gange normalprisen, men også i forhold til, hvem det var, ministeren holdt møde med, og hvorfor han ikke vil oplyse det. Jeg håber, at der kommer en ny regering, og så vil der ikke være basis for et samråd med Rasmus Prehn, det siger sig selv. Men så må jeg håbe, at den undersøgelse, som Rigsrevisionen har annonceret, så kan få sandheden frem”, tilføjer Venstre-manden.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs omtale af sagen HER. Derudover kan du se mere om ministerballaden i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

1.265 kr. pr. kuvert for et landbrugs-netværk uden landmænd er i overkanten

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top