Bureaukrati kvæler sager om minkerstatninger

Lad de tidligere minkavlere nedrive deres minkhaller selv, lyder rådet fra ekspert i ekspropriationsret

minkgaard-high-res

Reglerne spænder ben for fornuftige løsninger i sagerne om de minkerstatninger, der skulle være fulgt i kølvandet på den ulovlige beslutning om masseaflivning.

Sådan lyder konklusionen fra Hanne Mølbeck fra advokathuset Bech-Bruun. Hun er ekspert i ekspropriationsret.

Advokaten foreslår ifølge Landbrugsavisen, at man skal lade tidligere minkavlere, som ønsker at komme videre, nedrive deres minkhaller selv, så arealerne hurtigt kan bruges til andet formål. Giv desuden virksomheder i følgeerhvervene mulighed for at sælge aktiver, der lige nu bare står og taber værdi, lyder rådet.

Hanne Mølbeck er medforfatter til bogen ’Ekspropriation i praksis’, og efter at hun er blevet involveret i en række minksager, advarer hun nu imod, at man fastholder det niveau af formalia, der lige nu omgærder erstatningssagerne.

”Ikke en sag er afgjort endnu. Ikke én. Jeg har beskæftiget mig med ekspropriation i over 20 år, og der er simpelthen brug for at få noget mere sund fornuft og pragmatisme. Lige nu taber staten, minkavlere og følgeerhverv penge hver eneste dag”, siger hun.

Hvis du abonnerer på avisen, kan du læse hele artiklen fra Landbrugsavisens omtale HER. Samme medie beretter, at partiet Alternativet – der nu alligevel mener, at minksagen bør underkastes en advokatundersøgelse – har undladt at medbringe dette krav til de igangværende forhandlinger om en regeringsdannelse. Læs dén historie HER.

Samtidig fortæller Maskinbladet, at de første 25 tidligere minkavlere nu kan se frem til et udkast til erstatningsafgørelse. Det sker mere end to år efter udførelsen af den ulovlige beslutning… Læs mere om dén vinkel i artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top
Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.